Nieuws

Datum: maandag 16 januari 2012

Normbedrag voor consumpties toch niet omhoog

De normbedragen voor consumpties onder werktijd zijn toch weer gewoon hetzelfde als vorig jaar. Dit heeft de Belastingdienst bekendgemaakt.

Niet waar

Eerder gaf de Belastingdienst aan dat de normbedragen iets zouden stijgen, maar dit blijkt dus niet waar te zijn. Ook de verhoging van de korting op producten uit eigen bedrijf is teruggedraaid.

Consumpties op werkplek

Als werkgever mag u aan werknemers een onbelaste vergoeding geven voor consumpties op de werkplek. Dit mag alleen als uw onderneming geen consumpties verstrekt én u nog de oude regeling voor vergoedingen en verstrekkingen gebruikt.

Verhoging ingetrokken

De onbelaste vergoeding mag niet hoger zijn dan een normbedrag. De Belastingdienst liet vorig jaar in de nieuwsbrief Loonheffingen weten dat de normbedragen in 2012 omhoog gaan naar € 3,25 per week of € 0,65 per dag. Inmiddels is deze verhoging ingetrokken. Het normbedrag voor onbelaste vergoeding van consumpties bedraagt in 2012 dus (net als in 2011):

  • € 2,75 per week;
  • € 0,55 per dag.

Geen extra korting op eigen producten

Ook het maximumbedrag aan korting dat u aan werknemers mag geven bij aanschaf van producten uit uw eigen onderneming is bij nader inzien toch niet verruimd in 2012. U kunt - net als vorig jaar - onder voorwaarden maximaal € 500 korting per jaar geven, eventueel verhoogd met het kortingsbedrag dat de werknemer in 2010 en 2011 niet heeft benut.

Bron: SalarisRendement

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Normbedrag voor consumpties toch niet omhoog

(28757x gelezen) | vergoeding,loonheffingen,normbedrag,korting eigen producten