Nieuws

Datum: woensdag 14 maart 2012

Maximumbedrag aan incassokosten

Bedrijven moeten zich vanaf 1 juli houden aan strengere regels voor de hoogte van incassokosten die in rekening worden gebracht bij de inning van achterstallige rekeningen. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een voorstel van minister van Veiligheid en Justitie.

Onredelijke incassokosten

Met dit voorstel worden vooral consumenten en éénmanszaken, beter beschermd tegen onredelijke incassokosten. De nieuwe wet regelt de hoogte van incassokosten bij bedragen tot 25.000 euro.

Maximumbedrag

Het maximumbedrag dat in rekening mag worden gebracht, is straks een percentage van het verschuldigde bedrag, met een minimum van veertig euro. Het percentage wordt lager naarmate de schuld hoger is. Bij een rekening van duizend euro mag bijvoorbeeld maximaal 150 euro aan incassokosten worden gerekend.

Competentiegrens kantonrechter

Deze grens is gelijk aan de nieuwe competentiegrens van de kantonrechter. Deze grens bepaalt dat in geval van geldvorderingen de kantonrechter bevoegd is daarvan kennis te nemen zolang de hoogte niet meer dan 25.000 euro beloopt. Concreet betekent dit dat u bij geldvorderingen tot 25.000 euro geen verplichte advocaat nodig heeft. De wet treedt per 1 juli 2012 in werking.

Bron: Nederlands Dagblad

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Maximumbedrag aan incassokosten

(28819x gelezen) | debiteurenbeheer,incassokosten,eenmanszaken,maximumbedrag