Nieuws

Datum: maandag 11 juli 2011

Let op bovengrens bij vakantiewerkers

Nu de zomerperiode weer in volle gang is, kan het zijn dat er scholieren of studenten in uw organisatie aan het werk zijn die het werk van vakantiegangers opvangen. U moet er dan wel op letten dat deze vakantiewerkers maar beperkt mogen bijverdienen. Houdt u namelijk geen rekening met de bovengrens, dan kan het zijn dat zij het recht op kinderbijslag of studiefinanciering verliezen.

Kinderbijslag

Is uw vakantiekracht jonger dan 16 jaar, dan hebben zijn bijverdiensten geen invloed op de kinderbijslag die zijn ouders voor hem ontvangen. Maar als een werknemer 16 of 17 jaar is, mag hij maximaal € 1.240 netto per kwartaal verdienen en tijdens de zomerperiode € 1.250 netto extra. Verdient hij méér, dan wordt de kinderbijslag stopgezet. Meer informatie over de regels voor bijverdiensten naast de kinderbijslag kunt u vinden op de site van de Sociale Verzekeringsbank.

Studiefinanciering behouden

Ontvangt een student studiefinanciering, dan mag hij per kalenderjaar niet meer verdienen dan  € 13.215,83 om zijn studiefinanciering te behouden. Als  hij meer verdient, moet hij zelf de studiefinanciering stopzetten - inclusief de Studenten OV-chipkaart - of het te veel verdiende geld terugbetalen aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) (voorheen IB-groep). Op de site van de overheid staan de regels voor het bijverdienen naast de studiefinanciering op een rijtje.

Overeenkomst tekenen

Als u ervoor kiest om vakantiekrachten in te zetten, dan kunt u met hen een speciaal vakantiecontract afsluiten. In dit contract kunt u andere bepalingen zetten dan bij de andere werknemers. Zo hoeft u vakantiewerkers bijvoorbeeld geen pensioenregeling aan te bieden. Gaat u een contract aan met een werknemer die 15 jaar of jonger is, dan moeten zijn ouders ook de arbeidsovereenkomst ondertekenen.

Bron: Fiscaal Rendement

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Let op bovengrens bij vakantiewerkers

(31674x gelezen) | vakantiewerker