Nieuws

Datum: maandag 21 november 2011

Kamer schrapt urencriterium zelfstandigenaftrek

Binnenkort is het niet meer nodig om minimaal 1225 uur per jaar als zelfstandige te werken, om in aanmerking te komen voor belastingkorting. De Tweede Kamer heeft daartoe donderdag een motie van GroenLinks aangenomen.

Korting via glijdende schaal

In plaats van het urencriterium stelt de partij voor om de korting via een glijdende schaal afhankelijk te maken van de behaalde omzet. Als ondernemers € 10.000 of meer omzet draaien, krijgen zij volledige zelfstandigenaftrek en als ze slechts €5000 omzet behalen, hebben ze recht op de halve aftrek.

Voordeel

De zogenoemde zelfstandigenaftrek is een bijzondere post die zelfstandige ondernemers mogen aftrekken van hun belastbaar inkomen. Dit kan voor hen jaarlijks een voordeel tot zo'n € 5000 opleveren, mits ze minimaal 1225 uur hebben gewerkt als zelfstandige. In de economische crisistijd blijkt het echter voor veel ondernemers lastig om aan het minimum aantal uren te komen.

Stimuleren

GroenLinks is blij dat de regeling wordt aangepast. 'Ik wil mensen in deze crisis stimuleren aan het werk te komen en risico's te nemen als ondernemer. Dus moeten we ze niet korten, maar ondersteunen', schrijft Kamerlid Bruno Braakhuis op de site van GroenLinks.

Stichting ZZP Nederland

Ook stichting ZZP Nederland is verheugd. Het is goed nieuws voor zzp'ers die het starre urencriterium niet halen, schrijft de organisatie op zijn site. De stichting maakte zich al langere tijd hard voor aanpassing naar een glijdende schaal.

Bron: Financieele Dagblad

 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Kamer schrapt urencriterium zelfstandigenaftrek

(29163x gelezen) | urencriterium