Nieuws

Datum: woensdag 11 januari 2012

Jaarrekening over 2010 nu deponeren

Heeft u uitstel gekregen voor het deponeren van uw jaarrekening van 2010, dan heeft u nog tot 31 januari de tijd om dit te doen bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Boete

Als u uw jaarrekening niet op tijd deponeert, kunt u na onderzoek door de Belastingdienst namelijk een boete krijgen. Voor het boekjaar 2011 heeft u tot 31 juli de tijd.

Uitstel krijgen

Elk jaar moet uw bv de jaarrekening deponeren bij de KvK. Normaal gesproken hoort u dit binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar te doen. Het is mogelijk om maximaal zes maanden uitstel te krijgen, maar alleen bij bijzondere omstandigheden.

Goedkeuring

In dat geval moet u de jaarrekening binnen 13 maanden opmaken en goedkeuren. Na goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders moet u de jaarrekening binnen acht dagen (online) deponeren bij de KvK.

Gegevens

De gegevens die u in uw jaarrekening moet opnemen, zijn afhankelijk van de grootte van uw bv. Zo hoeven kleine bv's alleen een verkorte balans met een beperkte toelichting te deponeren. Het aantal werknemers, de activa en de netto-omzet bepalen de grootte van uw bv.

Boete en uw aansprakelijkheid

Bent u te laat met inleveren, dan kunt u in het uiterste geval een boete van € 10.000 ontvangen. Bij een faillissement zijn de gevolgen groter, omdat u als bestuurder van de bv aansprakelijk kunt worden gesteld voor openstaande schulden als blijkt dat u de jaarrekening in de drie jaar voor het faillissement niet of te laat heeft gedeponeerd.

Bron: BV Rendement

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Jaarrekening over 2010 nu deponeren

(29424x gelezen) | kamer van koophandel,jaarrekening,boete,deponeren