Nieuws

Datum: donderdag 4 augustus 2011

Groei aantal loonbeslagen

Het aantal loonbeslagen in Nederland blijft groeien. Dat constateert payrollorganisatie Please. De schatting is dat er door alle gerechtsdeurwaarders gezamenlijk per jaar tussen de 300.000 en 400.000 keer beslag op inkomen wordt gelegd.

Afhandeling

De administratieve afhandeling daarvan kost werkgevers veel tijd en energie. Wel blijkt het snel en correct uitvoeren van een loonbeslag een effectief middel om te voorkomen dat schuldenlasten verder oplopen.

Loonbeslag

Hoewel landelijke cijfers over het totaal aantal loonbeslagen niet voorhanden zijn is het opvallend dat schuldeisers vaker loonbeslag leggen. Dat komt mede omdat het aantal organisaties die zonder rechterlijke tussenkomst een dergelijk beslag mogen leggen groeit.

Betalingsachterstand

Zo mogen naast de Belastingdienst en de gemeente ook het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), de IB-groep, de Sociale Verzekeringsbank en het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) zich direct bij de werkgever melden als er sprake is van betalingsachterstand bij een werknemer.

Relatie onder druk

De payrollorganisatie is bezorgd over deze ontwikkeling, aangezien loonbeslag de relatie werkgever-werknemer onder druk zet en het correct afhandelen van loonbeslag extra tijd vraagt van de werkgever.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Groei aantal loonbeslagen

(48892x gelezen) | loonbeslag