Nieuws

Datum: maandag 30 mei 2011

Geen verlenging laag btw-tarief voor verbouwing

Het lagere btw-tarief op arbeidskosten voor herstel- en vernieuwingswerkzaamheden wordt niet verlengd. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. De tijdelijke crisismaatregel loopt af op 1 juli 2011.

Verlenging

Er is nog een kans dat de verlenging van het lage btw-tarief wordt meegenomen bij de behandeling van de Woonvisie van minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat meldt de branchevereniging van woningcorporaties Aedes op haar website.

Verlaagd btw-tarief

Voor renovatie en herstel van een woning die minimaal twee jaar oud is, geldt tot 1 juli 2011 een verlaagd btw-tarief van 6 in plaats van 19 procent. Het begrip 'renovatie- en herstelwerkzaamheden' is heel ruim gedefinieerd.

Het gaat om het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Dus ook het plaatsen van bijvoorbeeld een serre. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op het arbeidsloon, niet op materialen.

Werkzaamheden

De maatregel geldt voor werkzaamheden die worden afgerond vóór 1 juli 2011. Wie een renovatie- of herstelproject laat uitvoeren, moet er voor zorgen dat het werk vóór 1 juli is opgeleverd, anders moet alsnog het hoge btw-tarief over het hele factuurbedrag betaald worden.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Geen verlenging laag btw-tarief voor verbouwing

(31029x gelezen) | verlaagd btw-tarief