Nieuws

Datum: dinsdag 31 mei 2011

Geen onderzoek vooraf voor bestaande kostenvergoeding

Als een werkgever gebruikmaakt van de werkkostenregeling (WKR), mag hij onder voorwaarden een vaste kostenvergoeding geven voor gerichte vrijstellingen en intermediaire kosten. Voor het doen van onderzoek naar de werkelijke kosten - de laatste voorwaarde - geldt dat hij dit onderzoek vooraf moet doen.

Onderzoek

Dit meldt de Belastingdienst. "Deze voorwaarde geldt alleen voor nieuwe vaste kostenvergoedingen. Voor vaste kostenvergoedingen die al bestonden voordat u de werkkostenregeling ging toepassen, hoeft u niet opnieuw onderzoek te doen als de omstandigheden waarop u de vergoeding hebt gebaseerd, niet zijn veranderd. Vaste kostenvergoedingen voor andere kosten dan gerichte vrijstellingen of intermediaire kosten zijn loon. Maar u mag dit loon ook als eindheffingsloon onderbrengen in uw vrije ruimte," aldus de Belastingdienst.

Nieuwe werkkostenregeling

Naast de oude regeling van vergoedingen en verstrekkingen, kunt u nu ook kiezen voor de WKR. Deze regeling zal per 1 januari 2014 verplicht worden.

Meer informatie

Meer informatie hierover vindt u op de site van de Belastingdienst. U kunt over de werkkostenregeling een afspraak maken met een van onze adviseurs.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Geen onderzoek vooraf voor bestaande kostenvergoeding

(29575x gelezen) | werkkostenregeling