Nieuws

Datum: woensdag 6 juli 2011

Geen nieuwe inleg spaarloon meer mogelijk

Werknemers kunnen per 1 januari 2012 geen geld meer inleggen voor belastingvriendelijk sparen via de spaarloonregeling. Wel blijft spaarloon dat al is ingelegd onder het fiscaal gunstige regime vallen. Dat maakte staatssecretaris van Financiën Frans Weekers vorige week bekend.

Beperking spaarloon

De beperking van het spaarloon is nodig om de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% te kunnen betalen. De verlaging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 15 juni 2011 en loopt tot en met 30 juni 2012.

Vitaliteitsregeling

Uiteindelijk moet de spaarloonregeling opgaan in de nieuwe vitaliteitsregeling. Volgens het regeerakkoord wordt in deze voorziening ook de levensloopregeling voor verlofsparen ondergebracht. De nieuwe regeling moet 'op zijn vroegst' vanaf 2013 werknemers gaan helpen met het vrijmaken van tijd en geld voor zorgtaken, scholing, opzetten eigen bedrijf of deeltijdpensioen.

Vrijstelling

De komende jaren wordt het al opgebouwde spaarloon volgens de huidige systematiek jaarlijks gedeeltelijk vrijgegeven en de box 3-vrijstelling blijft in stand. Na vier jaar wordt de spaarloonregeling dan echt opgeheven.

ElsevierFiscaal

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Geen nieuwe inleg spaarloon meer mogelijk

(31277x gelezen) | spaarloonregeling