Nieuws

Datum: vrijdag 9 maart 2012

Flex-bv komt eraan

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft aangegeven dat hij het wetsvoorstel vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht op 1 juli van dit jaar wil invoeren.

Makkelijker een nieuwe bv oprichten

Dit wetsvoorstel moet het voor u makkelijker maken om een nieuwe bv op te richten. De Eerste Kamer moet er nu nog mee instemmen, zodat een spoedige invoering mogelijk is. De invoering van het nieuwe bv-recht zal een wijziging brengen in de regels met betrekking tot de aandelen, de kapitaal- en crediteurenbescherming en de benoeming van bestuur en het toezicht op de bv.

Stemrechtlozen en winstrechtloze aandelen

De flex-bv maakt het namelijk mogelijk dat de bv stemrechtloze en winstrechtloze aandelen uitgeeft. Een combinatie van deze aandelen is echter niet mogelijk. U hoeft daarnaast niet langer een minimumkapitaal van € 18.000 in een nieuwe bv te storten en ook de vereisten voor het maatschappelijk kapitaal zullen verdwijnen.

Blokkeringsregeling vervalt

De aandeelhouders van de bv krijgen ook meer ruimte, omdat die zich niet langer hoeven te houden aan de blokkeringsregeling. Bij verkoop van de aandelen hoeft de aandeelhouder niet eerst zijn aandelen aan een andere aandeelhouder aan te bieden of toestemming te vragen voor de verkoop.

Eerste Kamer moet er nog mee instemmen

De Tweede Kamer heeft al in 2009 het wetsvoorstel voor de flex-bv aangenomen. Recent heeft de minister een Memorie van Antwoord aan de Eerste Kamer gestuurd. Daarin heeft de minister enkele punten verduidelijkt en aangeven dat hij het wetsvoorstel zo snel mogelijk wil afronden. Als de Eerste Kamer het wetsvoorstel snel goedkeurt is invoering nog mogelijk per 1 juli 2012.

Bron: Fiscaal Rendement

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Flex-bv komt eraan

(29314x gelezen) | bv,flex-bv,nieuwe bv oprichten,wetsvoorstel