Nieuws

Datum: maandag 29 augustus 2011

Extra ondersteuning voor kredietverlening bedrijven

Ondernemers die moeilijk aan krediet kunnen komen, krijgen extra ondersteuning van de overheid. De garantieregelingen voor het bedrijfsleven worden uitgebreid en verlengd. Dat heeft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) gezegd.

Smeerolie voor economie

"Kredieten voor goede ondernemersplannen zijn de smeerolie voor de motor van onze economie", aldus Verhagen. "De overheid kan koudwatervrees bij banken wegnemen door garant te staan voor een deel van de lening. Dat geeft het zetje om de lening toch te verlenen."

Garantieregeling

Het stijgende gebruik van de garantieregeling voor het midden- en kleinbedrijf toont aan dat ondernemers de regeling als nuttig ervaren. Gevolg is wel dat het garantiebudget voor dit jaar bijna op is. Daarom wordt het verhoogd van € 765 miljoen naar € 1 miljard. Bovendien wordt de garantieregeling voor grotere bedrijven - die is ingesteld tijdens de kredietcrisis in 2008 - met tenminste een jaar verlengd. De tijdelijke regeling zou eigenlijk per 1 januari 2012 komen te vervallen.

Groeiplannen

Volgens minister Verhagen staat het Nederlandse bedrijfsleven er beter voor dan tijdens de kredietcrisis, maar is de situatie op de financiële markten wel zorgelijk. "Ik wil voorkomen dat ondernemers hierdoor in de knel komen,' aldus de bewindsman. 'Voldoende financiering voor hun groeiplannen blijft essentieel."

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Extra ondersteuning voor kredietverlening bedrijven

(33086x gelezen) | kredietverlening,garantieregelingen