Nieuws

Datum: woensdag 14 december 2011

Extra budget voor Jonge landbouwers 2011

Staatssecretaris Henk Bleker verhoogt het bedrag voor de subsidieregeling Jonge Landbouwers naar € 15 miljoen. Aanvankelijk was er een bedrag van € 8 miljoen beschikbaar, maar dat bleek lang niet genoeg te zijn voor het aantal aanvragen.

Bedrijf moderniseren

De subsidie is bedoeld als ondersteuning van jonge landbouwers die hun onlangs overgenomen bedrijf willen moderniseren, maar dat vanwege de hoge kosten van bedrijfsovername moeilijk kunnen. De investeringsregeling voor jonge landbouwers stimuleert serieuze investeringen die bijdragen aan de concurrentiepositie van jonge landbouwers. Dit is gunstig voor het toekomstperspectief van jonge landbouwers in Nederland.

Aantal aanvragen

In totaal zijn er 700 aanvragen binnengekomen bij Dienst Regelingen verdeeld over vier investeringscategorieën. Daarvan is 45,5% voor de investeringscategorie Gebouwen, 40,6% voor Machines en verplaatsbare installaties, 1,4% voor Grondverwerving en 12,5% voor Overige landbouwinvesteringen. Door de verhoging van het subsidiebedrag kunnen alle goedgekeurde aanvragen nu gehonoreerd worden.

Bron: DR-Loket

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Horst in 't Veld

0546-622525
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Extra budget voor Jonge landbouwers 2011

(30778x gelezen) | bedrijfsovername,subsidieregeling Jonge Landbouwers,bedrijf moderniseren