Nieuws

Datum: dinsdag 23 augustus 2011

Erfgenaam heeft recht op uitbetaling vakantiedagen

Werkgevers moeten de vakantiedagen die een werknemer bij zijn overlijden nog had uitbetalen aan de erfgenamen. De kantonrechter in Heerenveen oordeelde onlangs dat een werkgever ruim 3500 euro moet uitkeren aan de nabestaanden. Een overleden werknemer had nog bijna zeven weken vakantie open staan.

Arbeidscontract

Het bedrijf weigerde de zeven weken aan overgebleven vakantiedagen uit te betalen. De kantonrechter oordeelde echter dat het voor het recht uitbetaling van overgebleven vakantiedagen niet uitmaakt op welke manier het arbeidscontract is gestopt.

De rechtszaak werd namens de vrouw gevoerd door FNV Bouw. De vakbond is tevreden met de uitspraak. "Nederlanders denken vaak niet aan de vakantiedagen van een overledene. Nu is duidelijk dat werkgevers verplicht zijn om uit te betalen", aldus advocaat Agnes van Dalen.

Wet aanpassen

MKB-Nederland vindt dat de wet zo moet worden aangepast dat overledenen geen aanspraak kunnen maken op de vakantiedagen. De belangenorganisatie wijst erop dat werknemers een 'stuwmeer' aan vakantiedagen kunnen opbouwen.

Fortuin

Dat kan een fortuin kosten als dat door overlijden opeens moet worden uitbetaald. "Bij een normaal dienstverband zou de werknemer deze uren ook niet in geld uitbetaald krijgen", stelt de organisatie.

Tegenovergestelde

Volgens MKB-Nederland oordeelde de rechtbank in Assen in een soortgelijke zaak nog het tegenovergestelde. Daarom zou er duidelijkheid moeten komen.

Bron: Nu.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Erfgenaam heeft recht op uitbetaling vakantiedagen

(48912x gelezen) | vakantiedagen