Nieuws

Datum: donderdag 3 november 2011

EIB steekt 250 miljoen euro in kleine en middelgrote ondernemingen

De Europese Investeringsbank (EIB) stelt 250 miljoen euro beschikbaar voor investeringen van kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland en België.

Profiteren lagere rentestand

De kredietinstelling maakte woensdag bekend dat hierover contracten worden getekend met ING Bank. Voor de ondernemers betekent de betrokkenheid van de Investeringsbank dat zij profiteren van een lager rentetarief, aldus de EIB.

Investeringskosten gedekt

Daarnaast kunnen de investeringskosten met de financiering voor 100 procent worden gedekt, tot een maximum van 12,5 miljoen euro per project. De EIB verstrekt de leningen in samenwerking met ING.

Projecten in Nederland

In de afgelopen 5 jaar heeft de Europese Investeringsbank 6,5 miljard euro beschikbaar gesteld aan projecten in Nederland. Het ging om leningen voor vervoer, energie, water, gezondheidszorg en onderwijs, maar ook steun voor het midden- en kleinbedrijf.

Banklening moeilijker te krijgen

Het nieuws van de EIB komt een dag nadat bekend werd dat het voor Nederlandse ondernemers in het mkb steeds moeilijker is om een banklening te krijgen, in vergelijking met Europese collega's. Bijna een kwart van de Nederlandse aanvragen werd vorig jaar afgewezen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: ANP

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - EIB steekt 250 miljoen in kleine en middelgrote ondernemingen

(28924x gelezen) | mkb,kredietverlening,EIB,investeringen