Nieuws

Datum: donderdag 2 februari 2012

Een digitaal loket voor aanvragen milieu-investeringen

Ondernemers die fiscaal voordeel willen aanvragen voor milieu- of energiesparende investeringen, kunnen dit sinds 1 januari volledig digitaal regelen.

Eerste stap

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft daartoe in samenwerking met de Belastingdienst en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een eerste stap gezet in het digitaliseren van deze ondernemersfaciliteiten.

Eén digitaal loket

Via één digitaal loket kan de ondernemer Milieu Investeringsaftrek (MIA), Vrije afschrijving voor milieu-investeringen (Vamil) en Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen voor investeringen in 2012.

Papierwerk

Dit is niet alleen makkelijker voor ondernemers, maar het scheelt ook behoorlijk wat papierwerk. Binnenkort zal de correspondentie met de ondernemers over de aanvragen volledig gedigitaliseerd worden.

Agentschap

Meer informatie over fiscaal voordeel voor milieu-investeringen vindt u op de website van agentschapnl. Hier kunt u ook nagaan welke 360 technieken in 2012 in aanmerking komen voor fiscaal voordeel.

Extra mogelijkheden

Zo zijn er bijvoorbeeld extra mogelijkheden voor ondernemers die investeren in nieuwe maatregelen voor een duurzaam (her)gebruik van grondstoffen, beperking van industriële luchtemissies en vermindering van het watergebruik in de glastuinbouw.

Bron: Rijksoverheid

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Een digitaal loket voor aanvragen milieu-investeringen

(28906x gelezen) | digitaal loket,milieu-investeringen,aanvragen,agentschapnl