Nieuws

Datum: maandag 17 oktober 2011

Dienst Regelingen start uitbetalen Bedrijfstoeslagregeling 2011

Dienst Regelingen is begonnen met het uitbetalen van de Bedrijfstoeslagregeling 2011, een Europese bedrijfstoeslag voor landbouwers. Dat schrijft staatssecretaris Bleker van Economische zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer.

Eind april 2012

Voor eind december heeft Dienst Regelingen 79% aan alle landbouwers de bedrijfstoeslag uitbetaald en voor eind februari heeft 90% van alle landbouwers de toeslag gekregen. Voor eind april 2012 hebben alle landbouwers hun bedrijfstoeslag ontvangen. In totaal gaat het om een bedrag van € 781,5 miljoen.

Voorschot

Naar schatting ontvangt ten minste 53% van de landbouwers voor 1 december een voorschot ter hoogte van 50% van het aan hen toegekende bedrag. De Europese Commissie verleende eerder onder strikte voorwaarden toestemming voor het vervroegd uitbetalen van de bedrijfstoeslag. Vervroegd uitbetalen mag alleen als alle controles afgerond zijn. Landbouwers die een vervroegde betaling ontvangen, krijgen rond 11 december 2011 de andere helft van de bedrijfstoeslag.

Bron: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Dienst Regelingen start uitbetalen Bedrijfstoeslagregeling 2011

(28745x gelezen) | Dienst Regelingen