Nieuws

Datum: woensdag 3 augustus 2011

'Dataverlies bij bedrijven aanzienlijk tijdens zomervakantie'

Veel bedrijven kampen gedurende de zomermaanden met IT-problemen. Deze problemen worden voornamelijk veroorzaakt door tijdgebrek en het ontbreken van expertise in de vakantieperiode. Zodoende 'vergeet' men belangrijke procedures te volgen en data veilig te stellen via noodzakelijke backup's. Dat stelt het IT-bedrijf Stellar Data Recovery.

IT-procedures

De IT-procedures worden bij de meeste bedrijven en instellingen gedurende de vakantieperiode niet of nauwelijks nageleefd. Het gevolg is relatief veel dataverlies en een onnodige kostenpost voor de ondernemer, zo vindt Stellar Data Recovery.

Oorzaken

Veel bedrijven of overheidsinstellingen kennen tijdens de zomermaanden IT-gerelateerde problemen. Oorzaken hiervan zijn storingen die ontstaan vanwege het warmere weer of de spanningspieken tijdens hevig onweer. Ook een tekort aan mensen op de werkvloer ligt jaarlijks ten grondslag aan dataverlies.

Weersomstandigheden

"Het is algemeen bekend dat tijdens de zomermaanden dataverlies met ongeveer 12% toeneemt. Ook deze zomer lijkt deze trend zich voort te zetten. Met klem adviseren wij bedrijven hun computersystemen voor zover mogelijk af te stemmen op de weersomstandigheden" aldus Chief Operations Officer Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - 'Dataverlies bij bedrijven aanzienlijk tijdens zomervakantie'

(41388x gelezen) | dataverlies,IT-problemen