Nieuws

Datum: woensdag 8 februari 2012

Collectieve bezwaaractie tegen btw-correctie

Heeft u of uw werknemer een auto van de zaak? Dan moet u in de btw-aangifte over het laatste tijdvak van 2011 een btw-correctie opnemen in verband met het privégebruik.

Bezwaar aantekenen

De rechtsgeldigheid van de correctie staat echter ter discussie. Er worden diverse (proef)procedures gevoerd. Wij adviseren u om de correctie wel aan te geven en de btw erover af te dragen en vervolgens bezwaar aan te tekenen tegen de in de aangifte opgenomen btw-correctie.

Collectieve bezwaaractie

De Jong & Laan heeft besloten om voor haar klanten die hiermee te maken hebben collectief bezwaar te maken. Dit moet wel op tijd gebeuren. Heeft u dus een of meer auto's van de zaak, dan moet u voor 11 februari 2012 aangeven of u wilt meedoen aan deze collectieve bezwaaractie. Neem hiervoor contact op met uw adviseur.

Vonnis rechtbank Haarlem

U kunt onder meer bezwaar maken vanwege een vonnis van de rechtbank in Haarlem. Op 1 juni 2011 heeft rechtbank Haarlem geoordeeld dat een ondernemer met succes een beroep kan doen op het gelijkheidsbeginsel voor de btw-correctie privégebruik auto van de zaak. De uitspraak zou betekenen dat ondernemers dit jaar gemiddeld tussen de € 400 en € 1500 minder btw betalen per auto.

Oude en nieuwe regeling

Het jaar 2011 is door gewijzigde regelgeving verdeeld in twee tijdvakken. Tot en vanaf 1 juli wordt de btw-correctie voor privégebruik auto verschillend berekend. In de whitepaper Fiscale gevolgen autoregeling vindt u meer informatie. Uw adviseur kan u ook ondersteunen bij het maken van de juiste keuze en berekeningssystematiek.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Collectieve bezwaaractie tegen btw-correctie

(29591x gelezen) | auto van de zaak,btw-aangiften,btw-correctie,bezwaar maken