Nieuws

Datum: dinsdag 3 januari 2012

Bedrijven kunnen nu al gebruikmaken van RDA

Bedrijven die vorig jaar over een zogeheten speur- en ontwikkelingsverklaring van Agentschap NL beschikten, kunnen nu al gebruikmaken van de nieuwe research en development aftrek (RDA). Vanaf mei van dit jaar kunnen alle bedrijven nieuwe aanvragen indienen.

S&O-verklaring

Veel bedrijven hadden vorig jaar al een S&O-verklaring om belastingaftrek te kunnen aanvragen voor de loonkosten bij speur- en ontwikkelingswerk. De nieuwe RDA maakt het mogelijk om ook andere uitgaven en kosten aan innovatie af te trekken van de winstbelasting. Bedrijven die nu al in aanmerking komen, krijgen een aanvraagformulier toegestuurd.

Kosten direct toerekenbaar

Voorwaarde bij de regeling is dat kosten direct toerekenbaar zijn aan innovatie. Daaronder vallen bijvoorbeeld niet de kosten van de leaseauto van de R&D-directeur of licenties voor softwarepakketten voor algemeen gebruik. Wel aftrekbaar zijn onder meer de aanschaf van materialen en onderdelen voor het vervaardigen van prototypes en de huurkosten van benodigde apparatuur.

Update: Agenstchap NL, de organisatie die grotendeels verantwoordelijk is voor de uitvoering van de regeling, meldt op haar website dat ze meer tijd nodig heeft om de uitvoering van deze regeling in te richten. Dit betekent dat iedereen pas vanaf 1 mei RDA kan aanvragen.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Bedrijven kunnen nu al gebruikmaken van RDA

(28977x gelezen) | innovatie,RDA,S&O-verklaring