Nieuws

Datum: vrijdag 23 maart 2012

Automatisch ontslag bij 65 is deels van de baan

Het automatisch ontslag bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd is voor een deel van de werknemers van de baan. Dat concluderen juristen van FNV Bondgenoten.

Nieuwe wet

Zij hebben uitgezocht hoe de nieuwe wet uitpakt die regelt dat mensen voortaan pas vanaf hun 65e verjaardag AOW krijgen en niet meer vanaf de 1e van de maand waarin ze 65 worden. Die nieuwe wet gaat 1 april in.

Automatisch ontslagen

Veel mensen worden volgens hun cao automatisch ontslagen op de eerste dag van de maand waarin ze 65 worden. Wie pas aan het eind van de maand jarig is, hoeft niet bang te zijn dat hij straks een tijdje geen inkomen heeft. Want die cao-afspraak gaat niet meer op wanneer de nieuwe wet ingaat, aldus de vakbond.

Bepaling is nietig

De bepaling is nietig op basis van de Wet gelijke behandeling leeftijd en arbeid, aldus de juristen van de bond. Voor werknemers die vallen onder een cao waarin dit staat, geldt hierdoor in feite geen automatisch leeftijdsontslag meer. Dat betekent dat een werkgever iemand die 65 wordt niet zo maar mag ontslaan. Niet op de 1e van de maand dat iemand 65 wordt, maar ook niet op een later tijdstip want er is geen cao-bepaling meer die dat regelt.

Bron: ANP 

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Automatisch ontslag bij 65 is deels van de baan

(28972x gelezen) | personeel,ontslag,65 jaar