Nieuws

Datum: dinsdag 13 maart 2012

Alsnog kiezen voor verruimde verliesrekening

Ondernemingen kunnen langer gebruikmaken van de verruimde achterwaartse verliesrekening. Staatssecretaris Weekers heeft dit onlangs besloten.

Carry back

De verliesverrekening in de vennootschapsbelasting is in 2007 gewijzigd. Vanaf dat moment kon u de verliezen nog slechts één jaar terugwentelen (carry back). Daarnaast waren de verliezen te verrekenen met de winsten van de negen volgende jaren.

Regels verrruimd

Tijdens de crisis heeft de staatssecretaris de regels voor de verliesverrekening echter verruimd. Voor de jaren 2009 tot en met 2011 kon u op verzoek de verliezen drie jaar terugwentelen. Gevolg hiervan was wel dat u de verliezen nog maar kon verrekenen met winsten van de zes volgende jaren.

Geen gebruik

Het blijkt echter dat veel ondernemingen geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling terwijl het wel voordelig voor hen zou uitpakken. Nu de aanslag onherroepelijk vaststaat, kunnen ze hiervoor geen verzoek meer indienen en zijn ze dus te laat.

Goedkeuring opgenomen

Om hiervan toch gebruik te kunnen maken, heeft de staatssecretaris in een recent besluit een goedkeuring opgenomen. Ondernemingen die alsnog gebruik willen maken van de verruimde carry backregeling kunnen hiervoor een verzoek indienen.

Tot 31 december 2012

U heeft tot 31 december 2012 de tijd om hiervoor een verzoek in te dienen. De voorwaartse verliesverrekening is echter wel beperkt tot zes jaar en de fiscus mag gaan navorderen over de jaren waar u nu het verlies mee verrekend heeft.

 

Bron: Fiscaal Rendement

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Alsnog kiezen voor verruimde verliesverrekening

(29228x gelezen) | vennootschapsbelasting,achterwaartse verliesrekening,carry back-regeling,carry back