Nieuws

Datum: donderdag 12 april 2012

Aanvragen RDA vanaf 1 mei

Vanaf 1 mei kunt u bij Agentschap NL een aanvraag indienen voor de Research en Development Aftrek (RDA). U moet bij het aanvragen echter nog wel rekening houden met een paar regels.

Extra winstaftrek

De overheid heeft de RDA in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te investeren in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u een extra winstaftrek van 40% van het bedrag van de investering. U mag bij toepassing van de RDA de loonkosten niet meenemen.

Aanvraag WBSO

U kunt de RDA-aanvraag tegelijk indienen met uw aanvraag voor de afdrachtvermindering loonbelasting voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO). Daarnaast moet de aanvraag ook binnen zijn één maand voor het begin van de periode waarop de aanvraag betrekking heeft.

Geen correctie naar boven mogelijk

Bij het aanvragen van de RDA-beschikking zult u een reële schatting moeten maken van de uitgaven. Het is daarbij belangrijk dat u de investeringen niet te laag inschat, omdat er geen correctie naar boven mogelijk is. In de wet is geen grens opgenomen voor de maximale aftrek. Zijn de afzonderlijke uitgaven echter hoger dan € 1 miljoen, dan kunt u vijf jaar lang 20% van de kosten meenemen.

RDA-beschikking

De regeling is al wel ingegaan op 1 januari 2012 en geldt dus ook alleen voor investeringen na die datum. Voor de investeringen tussen 1 januari 2012 en 1 mei 2012 kunt u met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 een RDA-beschikking aanvragen.

Bron: Fiscaal Rendement

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Aanvragen RDA vanaf 1 mei

(29170x gelezen) | innovaties,RDA,Research en Development Aftrek