Nieuws

Datum: dinsdag 19 juli 2016

Aanvullend bewijs voor rittenregistratie mogelijk

Rijdt u niet meer dan 500 privékilometers in uw auto van de zaak? Dan heeft u geen bijtelling als u dat bewijst met een sluitende rittenregistratie. De hoogste rechter heeft al eerder bevestigd dat het bewijs ook op een andere manier geleverd kan worden.

Rittenregistratie

Het gaat erom of u geloofwaardig én overtuigend uw geringe privégebruik kunt aantonen. Een sluitende rittenregistratie heeft de meeste overtuigingskracht, maar van de rechter mag de rittenregistratie geen doel op zich zijn en is ander aanvullend bewijs mogelijk.

Tip
De Belastingdienst ziet dat vaak anders. Houd daarom een sluitende rittenregistratie bij en voorkom daarmee lastige discussies over ander bewijs.

Voorbeeld

Een businessmanager is veel onderweg. Hij houdt keurig zijn ritten in een Excel-rittenregistratie bij, maar de Belastingdienst constateert bij controle dat de auto op vijf dagen elders is gereden dan in de rittenregistratie is opgenomen. De businessmanager krijgt daarom, na intrekking van de verklaring geen privégebruik auto, een aanslag van € 4.000 en een even hoge boete.

Met zijn goed bijgehouden elektronische agenda, alle garagenota's en bekeuringen kan de businessmanager de rechter overtuigen. De rittenregistratie bevatte dan wel in eerste instantie gebreken, maar de businessmanager heeft toch met aanvullend ander bewijs kunnen aantonen dat hij onder de 500 privékilometers is gebleven.

Let op!
Dat deze businessmanager ondanks gebreken in zijn rittenregistratie geen bijtelling hoeft toe te passen, wil uiteraard niet zeggen dat u uw rittenregistratie uit het raam kunt gooien. Ander (aanvullend) bewijs zal namelijk al snel tot lastige discussies met de Belastingdienst leiden.

Naar overzicht

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Blogwebsite

Vol ondernemersadvies

Blogwebsite

Lees mee

De Jong en Laan - Aanvullend bewijs rittenregistratie mogelijk

(535x gelezen) | rittenregistratie,auto van de zaak,bewijs