Nieuws

Datum: dinsdag 8 maart 2016

Einde van de blauwe envelop

We berichtten er al eerder over: de blauwe envelop van de Belastingdienst verdwijnt. Deze post, waarvan u gewend bent dat u deze op uw huisadres ontvangt, moet u tegenwoordig digitaal in de gaten houden.

Digitale communicatie

Voor zowel ondernemers als particulieren geldt dat de elektronische weg steeds meer de standaard wordt. Het gaat om de formele berichten die u nu via de post op uw huisadres ontvangt: (berichten over) aangiften, aanslagen, beschikkingen en verzoeken om nadere informatie.

Gewenningsperiode

De Belastingdienst gaat een gewenningsperiode van twee jaar hanteren Dat betekent dat de hierboven genoemde berichten twee jaar lang zowel per post als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid worden bezorgd.

Activeer uw berichtenbox

Ook al gaat het berichtenverkeer nog niet volledig digitaal, we adviseren u wel uw berichtenbox te activeren met uw DigiD. Zo heeft u optimaal de gelegenheid om te wennen aan de nieuwe manier van communiceren door en met de Belastingdienst. Op deze manier mist u geen bericht.

Persoonlijk domein

In MijnOverheid.nl heeft u een persoonlijk domein. Door met uw DigiD in te loggen, krijgt u toegang. Daarbinnen heeft u uw eigen postbus; de berichtenbox. Vanaf het moment dat u die activeert, stuurt de Belastingdienst de berichten naar deze berichtenbox.

  • Tip: u kunt instellen dat u een notificatie wilt ontvangen op uw eigen e-mailadres als de Belastingdienst een bericht in de berichtenbox heeft geplaatst. Zo weet u zeker dat u geen bericht mist.

Flyer

Binnenkort ontvangt u van de Belastingdienst nadere informatie en een flyer. Stapsgewijs illustreren ze hoe u uw berichtenbox activeert en inregelt.

Klant van ons? Wat verandert er niet?

Zoals we aangaven, gaat het bij de berichtenbox om de berichten die u nu via de post op uw huisadres ontvangt.

Bent u klant van ons en heeft u ons gemachtigd om berichten als aanslagen en de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) voor u te ontvangen? Dan verandert er op dit punt voorlopig niets. Als u ons blijft machtigen ontvangen wij de VIA, kopie aanslagen en straks ook toeslagbeschikkingen. Alle overige post van de Belastingdienst ontvangen wij graag nog steeds via u.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Einde blauwe envelop

(7597x gelezen) | belastingdienst,belasting,communicatie,berichtenverkeer,berichtenbox,digitale postbus