Nieuws

Datum: donderdag 21 januari 2016

Afdrachtvermindering onderwijs ook bij deelkwalificaties

De Belastingdienst is onlangs in het ongelijk gesteld in een belangrijke zaak over de afdrachtvermindering onderwijs. Deze afdrachtvermindering is namelijk ook van toepassing bij deelkwalificaties, terwijl de Belastingdienst hierover een ander standpunt hanteerde.

Subsidieregeling Praktijkleren

De afdrachtvermindering onderwijs is per 1 januari 2014 afgeschaft en vervangen door de Subsidieregeling Praktijkleren. Desalniettemin is de Belastingdienst blijven controleren of bedrijven de afdrachtvermindering onderwijs in het verleden wel juist hebben toegepast. Daarbij is de Belastingdienst ervan uitgegaan dat de afdrachtvermindering niet van toepassing is ingeval van deelkwalificaties. Dat blijkt nu een onjuist standpunt.

Deelkwalificaties

De Hoge Raad oordeelde namelijk onlangs dat de afdrachtvermindering onderwijs niet alleen kon worden toegepast bij het volgen van een (volledige) beroepsopleiding, maar ook als een onderdeel van de opleiding (deelkwalificatie) werd gevolgd. Voor toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs was het dus voldoende dat een werknemer de beroepspraktijkvorming van een bepaalde beroepsopleiding volgde.

Let op!
Nu de Belastingdienst in het ongelijk is gesteld, heeft u mogelijk recht op een teruggaaf, als u van de Belastingdienst een naheffingsaanslag heeft ontvangen omdat u de afdrachtvermindering onderwijs heeft toegepast bij deelkwalificaties. U moet dan wel tijdig bezwaar hebben gemaakt tegen die naheffingsaanslag. 

Naar overzicht

Deel op:

Blogwebsite

Vol ondernemersadvies

Blogwebsite

Lees mee

De Jong en Laan - Afdrachtvermindering onderwijs deelkwalificaties

(8279x gelezen) | onderwijs,afdrachtvermindering,deelkwalificaties