Nieuws

Datum: woensdag 16 december 2015

Ander ontvangsttijdstip voor aangiftebrief omzetbelasting 2016

Doet u aangifte omzetbelasting? Dan ontvangt u jaarlijks de aangiftebrief omzetbelasting. Voor het jaar 2016 zult u de aangiftebrief later ontvangen dan dat u gewend bent. De Belastingdienst verstuurt de brief dit jaar kort voordat u over het eerste tijdvak van het jaar btw-aangifte moet doen.

Btw-aangifte

De meeste ondernemers doen per kwartaal hun btw-aangifte. Dat kan echter ook per maand of per jaar. Jaarlijks ontvangt u de aangiftebrief omzetbelasting. Deze bevat een overzicht van de aangiftetijdvakken, de uiterste inlever- en betaaldatums en de betalingskenmerken.

Tip
U moet de brief goed bewaren, want deze wordt slechts eenmalig verstrekt.

Ontvangsttijdstip veranderd

Het tijdstip van versturen is nu veranderd. Doet u maandaangifte, dan ontvangt u de aangiftebrief omzetbelasting 2016 in januari. Doet u kwartaalaangifte, dan kunt u de brief tegemoet zien in maart, en bij een jaaraangifte is dat in december.

Let op!
Verandert uw aangiftetijdvak, dan ontvangt u voortaan van de Belastingdienst een nieuwe aangiftebrief omzetbelasting. Deze brief bevat de gegevens voor de resterende aangiftetijdvakken van dat jaar.

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - tijdstip aangiftebrief omzetbelasting

(1132x gelezen) | omzetbelasting,btw-aangifte,aangiftebrief,ontvangsttijdstip