Nieuws

Datum: woensdag 21 oktober 2015

VAR langer geldig

De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) wordt toch niet afgeschaft per 1 januari 2016 en blijft zelfs enkele maanden langer geldig. De invoering van voorbeeldovereenkomsten (de vervanging van de VAR) is namelijk uitgesteld tot 1 april 2016.

Voorbeeldovereenkomsten

Het was de bedoeling dat opdrachtgevers en opdrachtnemers vanaf 1 januari 2016 zouden gaan werken met door de Belastingdienst beoordeelde en goedgekeurde voorbeeldovereenkomsten. De VAR zou dan worden afgeschaft. Er zijn echter nog te veel onduidelijkheden en de consequenties van de afschaffing zijn niet compleet te overzien.

Implementatietermijn

Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil daarom de invoering van voorbeeldovereenkomsten uitstellen tot 1 april 2016. Bovendien gaat een implementatietermijn gelden tot 2017.Opdrachtgevers en opdrachtnemers hebben tot dan de tijd om hun werkwijze aan te passen aan de werkwijze zoals die is opgenomen in een voorbeeld- of modelovereenkomst.

Tip 
Totdat het werken volgens voorbeeldovereenkomsten daadwerkelijk is ingevoerd, kunt u zich als opdrachtgever beroepen op de vrijwarende werking van de VAR.

Naar overzicht

Facebook

Facebook

Volg ons

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - VAR langer geldig

(1410x gelezen) | VAR-verklaring,voorbeeldovereenkomsten,implementatietermijn