Nieuws

Datum: vrijdag 16 oktober 2015

Einde van de blauwe envelop

We hebben er al eerder over bericht: de blauwe envelop van de Belastingdienst gaat verdwijnen. Deze post, waarvan u gewend bent dat u deze op uw huisadres ontvangt, moet u vanaf 1 november 2015 digitaal in de gaten houden.

Digitale communicatie

Afgelopen dinsdag 13 oktober heeft de Eerste Kamer namelijk het Wetsvoorstel Wet Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst aangenomen. Vanaf 1 november 2015 gaat de Belastingdienst op een andere wijze met u communiceren, namelijk digitaal.

Voor zowel ondernemers als particulieren geldt dat de elektronische weg steeds meer de standaard wordt. Het gaat om de formele berichten die u nu via de post op uw huisadres ontvangt: (berichten over) aangiften, aanslagen, beschikkingen en verzoeken om informatie te overleggen.

Gewenningsperiode

In november en december 2015 gaan de voorschotbeschikkingen van Toeslagen volledig digitaal. De berichtenstromen rondom aangiften inkomstenbelasting gaan in 2016 nog per papieren post en digitaal. Toegezegd is dat de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar gaat hanteren voor de diverse berichten. Deze berichten worden twee jaar lang zowel per post als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd.

Activeer uw berichtenbox

Ook al gaat het berichtenverkeer niet volledig digitaal, we adviseren u om al wel uw Berichtenbox te activeren met uw DigiD. Zo heeft u optimaal de gelegenheid om te wennen aan de nieuwe manier van communiceren door en met de Belastingdienst. Op deze manier mist u geen post.

Persoonlijk domein

In MijnOverheid.nl heeft u een persoonlijk domein. Door met uw DigiD in te loggen, krijgt u toegang. Daarbinnen heeft u uw eigen postbus; de berichtenbox. Vanaf het moment dat u die activeert, stuurt de Belastingdienst de berichten naar deze berichtenbox. U kunt ook instellen dat u een notificatie ontvangt op uw eigen e-mailadres, wanneer de Belastingdienst een bericht in de Berichtenbox heeft geplaatst.

Wat verandert niet?

Zoals we aangaven gaat het om de berichten die u nu via de post op uw huisadres ontvangt. Bent u klant van ons en heeft u ons gemachtigd om berichten als aanslagen en de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) te ontvangen, dan verandert er voorlopig niets. 

Tip
Op de website van de Belastingdienst kunt u terecht voor; antwoord op veelgestelde vragen, uitgebreide informatie, uitleg over de berichtenbox et cetera. 

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Blogwebsite

Vol ondernemersadvies

Blogwebsite

Lees mee

De Jong en Laan - Einde blauwe envelop

(3067x gelezen) | belastingdienst,wetsvoorstel,berichtenverkeer,blauwe enveloppe