Nieuws

Datum: woensdag 9 september 2015

Kinderopvangtoeslag voor alle ouders omhoog

Voor alle werkende ouders gaat de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016 omhoog. Ouders ontvangen voor elk kind dat naar de opvang gaat meer kinderopvangtoeslag.

Kinderopvang heeft meerwaarde

Het kabinet vindt het belangrijk dat jonge ouders werk en privé goed kunnen combineren. Goede en betaalbare kinderopvang helpt daarbij. Minister Asscher: 'Goede kinderopvang biedt een vertrouwde en veilige omgeving gericht op de ontwikkeling van je kind. Daar breng je als werkende ouder met een gerust hart je kind naar toe. De kinderopvang heeft meerwaarde voor ouders en kinderen. Van die meerwaarde moeten ouders en kinderen gebruik kunnen maken.'

Verhoging vergoedingspercentages

De vergoedingspercentages in de eerste en de tweede kindtabel worden voor iedereen verhoogd met een gelijk aantal procentpunten. 

  • De eerste kindtabel wordt verhoogd met 5,8 procentpunt. Dit betekent ook dat de vaste voet stijgt van 18% naar 23,8%.
  • De tweede kindtabel wordt eveneens met 5,8 procentpunt verhoogd.

Begroting Prinsjesdag

De verhoging van de kinderopvangtoeslag kost 290 miljoen euro stuctureel per jaar. De maatregel staat in de begroting die het ministerie met Prinsjesdag openbaar maakt. Asscher stuurt de maatregel nu naar de Tweede Kamer, zodat het begin volgend jaar al in kan gaan.

Bron: Accountancyvanmorgen

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Kinderopvangtoeslag omhoog

(1196x gelezen) | Prinsjesdag,kinderopvang,kinderopvangtoeslag,verhoging