Nieuws

Datum: maandag 7 september 2015

Gieterij Borcherts B.V. centraal in de Uitdaging

60 accountancystudenten van HANZE Hogeschool ruilden afgelopen donderdag de schoolbanken in voor een bezoek aan Gieterij Borcherts.

Reallife praktijkcasus 

Ze kregen daar een stevige reallife casus voorgeschoteld die ze in het kader van De Uitdaging beantwoordden. De studenten werkten hard aan het oplossen van een aantal vraagstukken en schreven hierover een passend advies voor de ondernemer.

Het beste advies

De casus werd eerder op school uitgedeeld. Zo konden de studenten zich alvast voorbereiden. Op de dag zelf waren Luuk en Harold Dekens van Gieterij Borcherts en Marloes Treffers en Mark Scholte, adviseurs van de Jong & Laan aanwezig. De studenten kregen een bepaalde tijd om hen de belangrijkste vragen te stellen en gingen vervolgens aan de slag om het beste advies te schrijven.

De ondernemer liet zich adviseren door verschillende studentgroepen. Uiteindelijk koos de jury voor het team dat het meest passende advies gaf en dit ook nog eens op een aantrekkelijke manier wist te presenteren. Zij wonnen een iPad-mini voor elk teamlid. De ondernemer blij, de studenten blij.

Win-winsituatie

De Uitdaging is een initiatief van de Jong & Laan in samenwerking met een hogeschool en wordt meerdere keren per jaar gehouden. Het biedt studenten de mogelijkheid dat wat ze tijdens de opleiding hebben geleerd in de praktijk te brengen. De Jong & Laan investeert via deze dag in het onderwijs en krijgt hierdoor ook een goed beeld van wat onder de accountancystudenten leeft.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Gieterij Borcherts BV centraal in Uitdaging

(1349x gelezen) | advies,uitdaging,studenten,accountancy,Hanzehogeschool,Gieterij,Borcherts