Nieuws

Datum: vrijdag 7 augustus 2015

Subsidie zonnepanelen voor grootverbruikers

Ik ben ondernemer en heb een grootverbruikersaansluiting. Ik weet dat kleinverbruikers voor een investering in zonnepanelen diverse fiscale mogelijkheden hebben. Is er ook zoiets voor grootverbruikers?

SDE+

Ja, bij een investering in een grotere installatie. Voor grootverbruikers is er de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Alleen installaties met een piekvermogen van 15 kW komen voor de SDE+ in aanmerking. Deze exploitatiesubsidie vergoedt het verschil tussen de hogere kosten van duurzame energie en de lagere kosten van grijze energie. Het totale subsidiebudget in 2015 is € 3,5 miljard.

Let op!
U kunt de SDE+ van 31 maart tot 17 december 2015 aanvragen. Maar, het subsidieplafond kan voor die tijd al zijn bereikt. De SDE+-bijdrage die u ontvangt, loopt 15 jaar.

Tip
Zorg ervoor dat u bij de aanvraag de vereiste vergunningen heeft. Als u zonnepanelen op een dak plaatst, heeft u meestal geen vergunning nodig. Maar als u zonnepanelen in een veld of aan de gevel plaatst, heeft u wel een vergunning nodig.

Ook voor kleinverbruikers?

Maar zijn zonnepanelen dan ook rendabel voor kleinverbruikers? Dat leest u hier.

Naar overzicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

Blogwebsite

Vol ondernemersadvies

Blogwebsite

Lees mee

De Jong en Laan - Subsidie zonnepanelen grootverbruikers

(1241x gelezen) | zonnepanelen,SDE+,subsidie,investering,grootverbruiker