Nieuws

Datum: vrijdag 7 augustus 2015

Lagere WW-sectorpremie in 2016

Werkgevers kunnen in 2016 een lagere WW-sectorpremie tegemoet zien. Door het economisch herstel neemt het aantal WW-uitkeringen namelijk af. Dit staat in de Juninota van UWV die begin juli is gepubliceerd.

Dalende uitkeringslasten

Door het economisch herstel neemt het aantal WW-uitkeringen in 2015 naar verwachting af tot 420.000. In 2016 daalt het aantal WW-uitkeringen verder naar minder dan 400.000 eind 2016. Hierdoor dalen de uitkeringslasten voor de WW-uitkeringen van 6,9 miljard euro in 2014 naar 6,2 miljard euro in 2016.

Herstel onder meer in sectoren bouw en zakelijke dienstverlening

Het herstel is duidelijk zichtbaar in de sectoren bouw, zakelijke dienstverlening, metaal, uitzendbedrijven en detailhandel. In andere sectoren, zoals de zorg en de financiële dienstverlening gaan er banen verloren en stijgen de WW-lasten.

Per saldo lagere WW-sectorpremie

Per saldo daalt de WW-sectorpremie voor werkgevers in 2016. De lastendekkende sectorpremie bedraagt volgend jaar 1,77 procent. Dat is 0,39 procentpunt lager dan de gemiddelde sectorpremie van dit jaar.

Meer informatie

U vindt meer over de volumeontwikkelingen van de uitkeringen en de financiële ontwikkeling van de fondsen in de Juninota. De prognoses in de Juninota voorzien het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), het Centraal Planbureau (CPB) en het ministerie van Financiën van cijfers voor de komende rijksbegroting.

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

Blogwebsite

Vol ondernemersadvies

Blogwebsite

Lees mee

De Jong en Laan - Lagere WW sectorpremie 2016

(1191x gelezen) | ww-sectorpremie,ww-uitkering,uwv,uitkering,lasten