Nieuws

Datum: dinsdag 11 augustus 2015

Huwelijkse voorwaarden en verrekenen

Ik ben ondernemer en ben onder huwelijkse voorwaarden getrouwd omdat we het ondernemersrisico zoveel mogelijk willen beperken. We zouden daarom onze inkomsten jaarlijks moeten verrekenen, maar we hebben dat eigenlijk nooit gedaan. Wat is daarvan het risico?

Risico

U loopt het risico dat u bij een echtscheiding het vermogen moet verdelen alsof u in gemeenschap van goederen bent gehuwd. U kunt dat voorkomen door de verrekening alsnog op te (laten) stellen en samen met uw echtgenoot te ondertekenen.

Hoe zit het precies?

De meeste huwelijkse voorwaarden bevatten de afspraak dat de inkomsten periodiek moeten worden verrekend. Als echtgenoten niet verrekenen, wordt het vermogen geacht te zijn gevormd uit inkomen dat verrekend had moeten worden. In feite komt het er dan op neer dat het vermogen moet worden verdeeld alsof er sprake is van een huwelijksgoederengemeenschap.

Let op
Hoog op de lijstjes van de top 10 van de meest stressvolle gebeurtenissen staat echtscheiding. Volgens CBS-cijfers ligt het echtscheidingspercentage op 38%. Zorg er daarom voor dat u uw zaakjes goed geregeld heeft, ook al is er geen vuiltje aan de lucht.

Tip
Voorkom discussies. Laat geregeld uw adviseur de periodieke verrekening maken en onderteken deze. Daarmee geven u en uw partner uitvoering aan de periodieke verrekening. Of overweeg een aanpassing van uw huwelijkse voorwaarden.

|| Lees ook  deze blog over financiële gevolgen bij een verbroken relatie ||

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

Blogwebsite

Vol ondernemersadvies

Blogwebsite

Lees mee

De Jong en Laan - Huwelijkse voorwaarden en verrekenen

(1631x gelezen) | huwelijkse voorwaarden,bedrijf,scheiden,Onderneming,trouwen