Nieuws

Datum: dinsdag 21 juli 2015

Nasmaak voor bedrijfsbarbecue?

Het organiseren van een barbecue voor uw personeel vraagt dit jaar meer aandacht van u. U komt fiscaal namelijk niet meer in aanmerking voor een vrijstelling, zoals u wellicht wel gewend was.

Twee opties

In het kader van de werkkostenregeling (WKR) moet u nu nagaan of u de uitgave voor de barbecue als loon voor uw werknemer gaat verantwoorden of onder de vrije ruimte gaat brengen. Merkt u de uitgave aan als loon, dan moet u daarover loonbelasting afdragen. Brengt u het onder in de vrije ruimte dan is het belastingvrij maar wordt uw vrije ruimte wel opgesoupeerd. Aan beide opties kleeft dus een nasmaak.


Eigen terrein

Wist u dat wanneer u de barbecue op uw eigen terrein geeft, de consumpties (drankjes, snacks en dergelijke) volledig onbelast zijn? U hoeft dan alleen voor de maaltijd € 3,20 tot het loon van uw werknemer te rekenen of in de vrije ruimte onder te brengen. Let u er wel op dat uw eigen terrein kwalificeert als 'werkplek'. Dit is een ruimte waar u als werkgever een doorlopende Arbo-verantwoordelijkheid voor heeft. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue in de kantine, een tent op het eigen parkeerterrein of op het grasveld naast uw pand.

Naar overzicht

Facebook

Facebook

Volg ons

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Nasmaak voor bedrijfsbarbecue

(1255x gelezen) | personeel,WKR,vrije ruimte,loonbelasting,barbecue