Nieuws

Datum: dinsdag 14 april 2015

Een op vier familiebedrijven heeft zaken niet goed op orde?

Een kwart van de Nederlandse familiebedrijven heeft zijn zaken niet goed op orde en moet tot de achterhoede gerekend worden. Dat stelt het Economisch Bureau van ING maandag in een rapport.

Kwetsbaar

Een op de vijf familiebedrijven valt binnen de kopgroep, aldus de economen, terwijl ruim de helft tot de middengroep behoort. De ondernemingen in de achterhoede zijn kwetsbaarder dan het gemiddelde familiebedrijf. Bij 4 procent gaat het zo slecht dat het noodzakelijk is om actie te ondernemen. Familiebedrijven die niet goed presteren, communiceren matig en beschikken vaak niet over een raad van advies of een raad van commissarissen. Het gaat meestal om kleinere bedrijven.

Internationaal actief

Grote, oudere en internationaal actieve familiebedrijven staan er het beste voor. Ongeveer 85 procent van deze ondernemingen bestaat vijftig jaar of langer. Bovendien hebben ze vaak vijf of meer aandeelhouders of eigenaren.

Innovatie

Voor een derde van de ondervraagde familiebedrijven is innoveren het belangrijkste actiepunt in de komende vijf jaar, gevolgd door het betreden van nieuwe markten.

Het rapport wordt maandag overhandigd aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

Bron: NU.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Een op vier familiebedrijven heeft zaken niet goed op orde

(1030x gelezen) | familiebedrijven,kwetsbaar,niet op orde