Nieuws

Datum: woensdag 15 april 2015

Btw-voordeel voor fotografen

Een fotograaf die bruidsreportages maakt, spreekt vaak af om tegen een bepaalde vergoeding een paar uur, een dagdeel of een hele dag te komen fotograferen. Ook draagt hij/zij zorg voor het opmaken en laten drukken van een digitaal fotoboek.

Boeken onder verlaagd tarief

In het algemeen berekent men over de bruidsreportage het algemene btw-tarief en over het 'fysieke' fotoboek het lage tarief. De Staatssecretaris heeft op 4 september 2014 de levering van digitale fotoboeken onder het verlaagde tarief gerangschikt (Tabel I, post a-30, boeken). Dit naar aanleiding van een uitspraak van rechtbank Haarlem op 18 december 2009. In de toelichting is opgemerkt dat de dienst van het maken van een bruidsreportage wordt geacht op te gaan in de levering van het digitale fotoboek.

Teveel betaalde btw terugvragen

Fotografen die in het verleden over de bruidsreportage en/of levering van het digitale fotoboek btw tegen het algemene tarief hebben afgedragen, kunnen mogelijk met terugwerkende kracht tot 1 januari 2010 de teveel betaalde btw alsnog terugvragen.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Btw voordeel voor fotografen

(2989x gelezen) | laag btw-tarief,fotografie,bruidsreportages,terugwerkende kracht