Nieuws

Datum: vrijdag 27 maart 2015

Sneller langer doorwerken

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 stapsgewijs versneld omhoog naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. De Tweede Kamer heeft hier gisteren, 26 maart 2015, mee ingestemd.

Overbruggingsregeling verruimd en verlengd

De huidige overbruggingsregeling die in 2019 zou eindigen, wordt verruimd en verlengd tot 2023. De verhoging van de AOW-leeftijd betekent dat u langer moet doorwerken voordat u kunt stoppen en kunt gaan genieten van uw oude dag. De overbruggingsregeling is er speciaal voor mensen die geen of te weinig (gezamenlijk) inkomen hebben en biedt een uitkering op minimumniveau in de periode tussen 65 jaar en de verhoogde AOW-leeftijd.

Einde overbruggingsregeling

De overbruggingsregeling eindigt in 2023 en wordt ook opengesteld voor mensen die tussen 1 januari 2013 en 1 juli 2015 met VUT of vroegpensioen gaan of zijn gegaan. Oorspronkelijk gold de regeling alleen voor mensen die vóór 2013 met vervroegd pensioen waren gegaan.

De Eerste Kamer moet zich nog buigen over de versnelde stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Sneller langer doorwerken

(1172x gelezen) | pensioen,pensioenleeftijd,aow