Nieuws

Datum: maandag 8 februari 2016

Schenking ontvangen? Vergeet de aangifte niet!

Heeft u in 2015 schenkingen ontvangen, dan moet u wellicht aangifte schenkbelasting doen. Heeft u dat nog niet gedaan, doe dit dan alsnog vóór 1 maart 2016. U riskeert anders een boete.

Schenkbelasting

Een aangifte schenkbelasting is niet nodig als de ontvangen bedragen onder de 'normale' vrijstelling voor de schenkbelasting vallen. Heeft u bijvoorbeeld van uw ouders in 2015 meerdere schenkingen ontvangen, maar is dit in totaal niet meer geweest dan € 5.277, dan hoeft u dus geen aangifte te doen.

Vrijstelling

In alle andere gevallen van schenking moet er wel een aangifte worden gedaan, ongeacht of u nu wel of niet daadwerkelijk schenkbelasting verschuldigd bent. Dus ook als u een schenking heeft ontvangen die onder de verhoogde vrijstelling valt. In de aangifte kunt u aangeven welke vrijstelling volgens u van toepassing is.

Deadline

Heeft u in 2015 schenkingen ontvangen, dan moet de aangifte bij de Belastingdienst binnen zijn vóór 1 maart 2016. Bent u te laat, of vergeet u de aangifte schenkbelasting te doen, dan kan er een boete worden opgelegd.

Naar overzicht

Meer weten?

Tom Meuleman

06-46098578
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Schenking ontvangen vergeet de aangifte niet

(2232x gelezen) | belastingdienst,aangifte,schenking,Schenkbelasting