Nieuws

Datum: dinsdag 17 februari 2015

Onderzoek naar vergoeding extraterritoriale kosten

Er komt een nader onderzoek naar de extraterritoriale kostenregeling in de loonbelasting. Reden voor het onderzoek zijn de recent door RTL nieuws en de Volkskrant gemelde misstanden met deze regeling in onder meer de uitzendbranche en de bouwsector.

Onderzoek

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil niet op de zaken vooruitlopen, maar gaat wel samen met staatssecretaris Wiebes (Financiën) een nader onderzoek instellen naar de toepassing en de effecten van de extraterritoriale kostenregeling. Zodra de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, zal hij de Tweede Kamer informeren over zijn bevindingen. Het valt nu nog niet te bezien of de regeling zal worden aangepast.

Gerichte vrijstelling

Als werkgever kunt u een buitenlandse werknemer die tijdelijk in Nederland komt werken, of andersom, een vergoeding geven voor extraterritoriale kosten die de werknemer maakt. U kunt daarbij denken aan dubbele huisvestingskosten of extra reiskosten voor een familiebezoek naar het land waar de werknemer vandaan komt. Binnen de werkkostenregeling is de vergoeding voor extraterritoriale kosten een gerichte vrijstelling.

Naar overzicht

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Onderzoek naar vergoeding extraterritoriale kosten

(1086x gelezen) | buitenlandse werknemers,loonbelasting,extraterritoriale kosten