Nieuws

Datum: dinsdag 27 januari 2015

Btw-tarief voor de horeca ter discussie

De btw-systematiek in de horeca staat ter discussie. Er zijn diverse procedures opgestart waarin het standpunt wordt ingenomen dat door restaurants en cateringbedrijven in feite één dienst wordt geleverd, het verstrekken van voedingsmiddelen.

Verklaring standpunt

In de procedure wordt het standpunt ingenomen dat het verstrekken van alcoholhoudende dranken geen doel op zich is. Het heeft slechts het doel om het verstrekken van voedingsmiddelen aantrekkelijker te maken. Op basis van dit standpunt is het btw-tarief voor de alcoholhoudende dranken ook 6%, in plaats van de nu geldende 21%. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor het lage btw-tarief? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Naar overzicht

Meer weten?

Hans Wiersma

050-3166966
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - BTW tarief voor de horeca ter discussie

(1698x gelezen) | btw-tarief,horeca,dranken