Nieuws

Datum: dinsdag 13 januari 2015

Auto 2015: hoe zuiniger hoe lager de bijtelling

Overweegt u de aanschaf van een nieuwe auto van de zaak, hou dan rekening met een aanscherping van de CO2-grenzen.

Hoe milieuvriendelijker, hoe lager de bijtelling

Hoe milieuvriendelijker immers, hoe lager de bijtelling wanneer u de zakelijke auto voor meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt. Wordt uw nieuwe auto dit jaar voor het eerst op naam gesteld, dan gelden afhankelijk van de CO2-uitstootgrenzen de onderstaande bijtellingspercentages. Het maakt voortaan niet meer uit of het gaat om een diesel dan wel een benzineauto.

Bijtellingspercentages

Soort auto Bijtelling CO2-uitstoot alle brandstofsoorten
Nulemissie 4% 0
Vrijwel nulemissie 7% 1 t/m 50
Zeer zuinig 14% 51 t/m 82
Zuinig 20% 83 t/m 110
Overig 25% Vanaf 111

60 maanden geldig

Het aanscherpen van de CO2-grenzen heeft niet tot gevolg dat u elk jaar met een nieuw bijtellingspercentage wordt geconfronteerd. Een vastgesteld percentage blijft namelijk gedurende 60 maanden geldig. Pas na deze periode wordt het percentage opnieuw vastgesteld.

Wacht niet te lang

Wacht niet te lang met de aanschaf van een nieuwe zakelijke auto. Per 2016 worden de CO2-grenzen verder aangescherpt en wijzigt er het nodige in de bijtellingspercentages. Dan verdwijnt ook de 7%-bijtellingscategorie. Grote hervormingen in de autobelastingen zijn te verwachten vanaf 2017.

Naar overzicht

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Auto 2015 hoe zuiniger hoe lager de bijtelling (1)

(17562x gelezen) | auto van de zaak,auto,bijtelling,co2-uitstoot