Nieuws

Datum: donderdag 29 januari 2015

Afdrachtvermindering onderwijs ook bij deelkwalificaties

De Belastingdienst hanteert bij controles op een juiste toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs het standpunt dat deze afdrachtvermindering niet van toepassing is bij deelkwalificaties (BBL-opleidingen). Dit standpunt staat echter op losse schroeven.

Afdrachtvermindering onderwijs afgeschaft

Het hof van Arnhem-Leeuwarden heeft namelijk onlangs anders beslist. Actie is wellicht geboden! Per 1 januari 2014 is de afdrachtvermindering onderwijs afgeschaft en vervangen door de Subsidieregeling Praktijkleren. De Belastingdienst blijft echter voorlopig controleren of bedrijven de afdrachtvermindering onderwijs wel juist hebben toegepast.

Deelkwalificaties

In december 2014 heeft hof Arnhem-Leeuwarden de Belastingdienst in het ongelijk gesteld voor wat betreft het standpunt rondom deelkwalificaties. Volgens het hof komen deelkwalificaties wel in aanmerking voor de toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs. Staatssecretaris Wiebes van Financiën laat nu weten tegen deze uitspraak in cassatie te gaan. Het is dus afwachten op het eindoordeel van de Hoge Raad in deze kwestie.

Ga tijdig in bezwaar

Heeft u in het verleden de afdrachtvermindering onderwijs toegepast op deelkwalificaties of heeft er inmiddels een controle plaatsgevonden van de Belastingdienst, neem dan contact met ons op. Het kan verstandig zijn om tijdig in bezwaar te gaan tegen aangebrachte correcties met een verzoek om het bezwaar aan te houden in afwachting van de uitspraak van de Hoge Raad.

 

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Afdrachtvermindering onderwijs ook bij deelkwalificaties

(1216x gelezen) | afdrachtvermindering,deelkwalificaties,onderwijs