Nieuws

Datum: woensdag 17 december 2014

De MKB Trends van 2015

Wat staat ons het komende jaar te wachten? De vier belangrijkste MKB trends van 2015 staan hieronder op een rij.

De vier trends

 • Van schaarste naar overvloed
  De nieuwe werkelijkheid: 7 miljard mensen waarvan 3 miljard verbonden via internet. En tegelijkertijd een schaarste aan grondstoffen. Wat als u op een andere manier zou denken? Denk in overvloed in plaats van schaarste. Van vast personeel naar een wereldwijde flexibele schil aan kennis en personeel, van papier van hout naar papier van steen, van katoen naar bamboe, van distels naar plastic, van afval naar grondstof.
 • Van privacy naar vertrouwen als betaalmiddel
  Consumenten laten steeds meer persoonlijke informatie achter op internet. En zijn bezorgd over hun privacy. Het bedrijf dat het vertrouwen van zijn klanten weet te winnen, heeft de toekomst. Daartegenover staan bedrijven als Facebook en Google die steeds meer onder vuur komen te liggen doordat ze data van hun klanten verzamelen en privacy schenden. Alles draait om vertrouwen!
 • Van information overload naar connected learning
  Techniek maak het makkelijker om te verbinden en te leren van anderen met dezelfde interesse. Leren gebeurt niet meer alleen op school. Iedereen is leraar. 'Connected learning' is het antwoord op de stortvloed van informatie in de 21ste eeuw. Een gemeenschappelijk doel en interesse verbindt. Een leven lang leren is voor iedereen mogelijk.
 • Van tekst naar beeld
  Tekst is uit, beeld is bezig met een explosieve opmars. Infographics, video, animaties: alles draait om visuele communicatie. Kinderen leren LOOM­bandjes maken via YouTube-video's, de IceBucket Challenge verspreidt zich razendsnel over de planeet via filmpjes op social media. In de Verenigde Staten is Snapchat (foto's) vele malen populairder dan WhatsApp (tekst). De halve wereldbevolking kan foto's en filmpjes met elkaar delen: waar en wanneer dan ook. Voor een YouTube­video: doet u dat goed, dan delen uw fans de video via social media.

MKB Servicedesk

De vier belangrijkste MKB Trends zijn door de Dutch Network Group (DNG), bekend van ondernemersplatformen De Zaak, MKB Servicedesk en ZZP Servicedesk op een rij gezet. Zodat weet u wat u moet doen in 2015 om te overleven in deze snel veranderende wereld. Voor het volledige PDF-bestand inclusief tips en concrete to do's verwijzen we u graag naar de website van MKB Servicedesk.

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - De trends van 2015 voor het mkb

(2496x gelezen) | 2015,innoveren,trends,ontwikkelingen,toekomst