Nieuws

Datum: dinsdag 25 november 2014

forTop en de Jong & Laan dagen studenten uit

Afgelopen maandag waren 28 accountancystudenten van Hogeschool Windesheim al echt even accountant. Ze kregen een stevige reallife casus voorgeschoteld door forTop en de Jong & Laan en werden uitgedaagd het beste advies voor de ondernemer op te stellen.

Adviseren in het mkb

Met de Uitdaging ervaren de studenten hoe leuk het is om ondernemers in het mkb te adviseren. De casus werd een aantal dagen voor de Uitdaging uitgereikt, zodat de studenten zich alvast konden voorbereiden. 's Ochtends hield Harmen Sikkema, directeur van forTop, een presentatie over het bedrijf. Daarna konden de studenten aan hem en Elisabeth Sikkema en aan Roelof Oostindiën en Peter ter Beek van de Jong & Laan vragen stellen over het bedrijf en de casus. Vervolgens gingen ze in teams aan de slag om het beste advies op te stellen.

Passend advies

Wanneer activeer je ontwikkelingskosten? Hoe ga je om met een stevige groei qua financiering? En welke juridische aspecten komen hierbij kijken? Allemaal vragen waar forTop mee te maken heeft en de studenten in konden duiken. Uiteindelijk mochten drie groepen studenten de ondernemer adviseren op welke manier hij de vraagstukken het beste kon aanvliegen. De jury verkoos uiteindelijk het team dat het beste advies wist te geven en dat ook nog eens op een aantrekkelijke manier wist te presenteren. Het beste team won voor elk groepslid een iPad-mini.

Nieuwe, frisse blik

De Uitdaging is een initiatief van de Jong & Laan in samenwerking met de accountancyopleidingen van verschillende hogescholen en een ondernemer, in dit geval forTop automation & energy control B.V. De studenten ervaren hoe het is om in de praktijk aan de slag te gaan en de ondernemer profiteert van een vernieuwende, frisse kijk op de zaak. De Jong & Laan investeert via deze dag in het onderwijs en krijgt hierdoor ook een goed beeld van wat onder de accountancystudenten leeft.

Impressie van de dag

Benieuwd naar het verloop van deze dag en een sfeerimpressie? Bekijk dan de foto's op de website van forTop.

Naar overzicht

Meer weten?

Roelof Oostindiën

0522-237500
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - forTop en de Jong en Laan dagen studenten uit

(1727x gelezen) | Uitdaging,forTop,studenten,advies