Nieuws

Datum: dinsdag 18 november 2014

Aanvragen kinderopvangtoeslag makkelijker?

Het aanvragen van kinderopvangtoeslag wordt straks waarschijnlijk makkelijker. Het kabinet bekijkt of het geld rechtstreeks kan worden overgemaakt aan het kinderopvangbedrijf.

Geen ingewikkelde procedure

Ouders hoeven dan geen ingewikkelde procedure meer te doorlopen en ontvangen ook geen grote toeslagbedragen meer op hun bankrekening. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën hebben dat aan de Tweede Kamer laten weten. Het huidige toeslagensysteem legt volgens hen veel verantwoordelijkheid bij de ouders. Omdat de regels complex zijn, is de kans op fouten groot.

4000 in plaats van 400.000

Als het geld meteen naar de kinderopvangbedrijven gaat, zijn nog maar 4000 instellingen betrokken bij het aanleveren van informatie en niet 400.000 ouders, zoals nu.

Berekening makkelijker

Asscher en Wiebes bekijken ook of de berekening van het inkomen van de ouders, waarop de toeslagen gebaseerd zijn, makkelijker kan. Ze overwegen uit te gaan van het inkomen van bijvoorbeeld twee jaar terug. Nu wordt nog gekeken naar het geschatte inkomen van het lopende jaar.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Aanvragen kinderopvangtoeslag makkelijker

(1169x gelezen) | Kinderen,opvang,toeslag,kinderopvang