Nieuws

Datum: woensdag 8 oktober 2014

Cao voor uitzendkrachten vernieuwd

De lopende cao voor uitzendkrachten wordt gewijzigd. Daarover heeft brancheorganisatie ABU een akkoord bereikt met de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie en LBV.

Inlenersbelasting

Aan het eind van dit jaar, op 29 december, kunnen uitzendkrachten een loonsverhoging van 1,8 procent tegemoet zien. Daarnaast wordt op 30 maart 2015 de zogenoemde inlenersbeloning ingevoerd. Hierover was al in 2012 een principe-akkoord gesloten. De inlenersbeloning is het loon dat ook geldt voor het personeel van de onderneming waar de uitzendkracht door is ingehuurd. Deze geldt al vanaf de eerste werkdag. 

Korte contracten

In de nieuwe cao is de Wet werk en zekerheid verwerkt. In lijn met het sociaal akkoord zijn er voor uitzendkrachten met zogenoemde korte contracten meer zekerheden afgesproken."De nieuwe cao bevestigt dat uitzendwerk een goed georganiseerde vorm van flex is. Het akkoord biedt de branche perspectief en is goed voor de arbeidsmarkt", aldus ABU-directeur Jurriën Koops. De afspraken tussen de ABU en de bonden moeten nog wel worden goedgekeurd door de leden.

Bron: NUZakelijk

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Cao voor uitzendkrachten vernieuwd

(1395x gelezen) | cao,uitzendkrachten,Wet Werk en Zekerheid