Nieuws

Datum: maandag 22 september 2014

Voorstellen rondom woningen uit Belastingplan 2015

Hier vindt u kort en overzichtelijk de voorstellen uit het Belastingplan 2015 over eigen woningen. De maatregelen betreffen de verhuisregeling, hypotheekrenteaftrek en de aftrek van restschulden.

Btw-tarief renovatie

Het verlaagde btw-tarief van 6% voor renovatie en herstel van woningen wordt met een half jaar verlengd en geldt tot 1 juli 2015.

Verhuisregeling hypotheekrenteaftrek

De termijn van de verhuisregeling in de hypotheekrenteaftrek, waarbij mensen renteaftrek krijgen voor een te koop staande, leegstaande voormalige of een leegstaande toekomstige eigen woning gaat permanent van twee jaar naar drie jaar. Daarnaast wordt de tijdelijke regeling 'herleving van de hypotheekrenteaftrek na verhuur van een voormalige eigen woning' permanent gemaakt.

Aftrek van restschulden

Door de prijsdalingen van huizen in de afgelopen jaren hebben ongeveer 1,1 miljoen huishoudens een huis dat 'onder water' staat. Huishoudens met een onderwaterhypotheek zijn minder snel geneigd om te verhuizen, omdat bij verkoop van de woning een restschuld zal overblijven. Om de financierbaarheid van restschulden te verbeteren, wordt de maximale periode voor de aftrek van rente op restschulden verlengd van tien naar vijftien jaar. Hiermee wordt de doorstroming op de woningmarkt bevorderd. 

Bron: Rijksoverheid

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Voorstellen rondom woningen Belastingplan 2015

(2781x gelezen) | lage btw-tarief,eigen woning,woning,hypotheekrenteaftrek,restschuld