Nieuws

Datum: dinsdag 2 september 2014

Klijnsma: informatie over pensioen moet beter

Burgers moeten beter en makkelijker kunnen zien hoe hun pensioen ervoor staat. Ook moeten ze eenvoudig kunnen bepalen of er actie nodig is om het gewenste pensioen te bereiken.

Communicatie verbeteren

Pensioenfondsen en andere uitvoerders moeten daarom hun communicatie verbeteren. Dat staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Meer duidelijkheid

Volgens Klijnsma is de huidige verplichte pensioeninformatie 'ingewikkeld, omvangrijk en onvolledig'. Ze kan daardoor mensen op het verkeerde been zetten. Deelnemers aan een pensioenregeling moeten weten waar ze aan toe zijn. 'Dit wetsvoorstel is een stap naar de mensen toe. Het kan duidelijker, korter en overzichtelijker', zegt de staatssecretaris.

Inhoud wetsvoorstel

Volgens het wetsvoorstel moeten pensioenuitvoerders meer aansluiten bij de wensen van hun deelnemers en duidelijker communiceren over onzekerheden. Er komt meer ruimte voor maatwerk. Ook biedt het wetsvoorstel meer mogelijkheden voor digitale informatieverstrekking. Het pensioenregister, waarin ieders gegevens over de pensioenopbouw staan, wordt uitgebreid. Mensen krijgen daardoor beter inzicht in de risico's van hun pensioen.

Steun Raad van State

De Raad van State steunt het doel van het wetsvoorstel. Het adviesorgaan wijst er wel op dat het moeilijk is te bepalen wat de koopkracht van een pensioen is. Er zijn veel onzekerheden, het gaat om de lange termijn en de materie is gecompliceerd.

Bron: Accountancynieuws

 

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Ron Mulder

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Klijnsma informatie over pensioen moet beter

(993x gelezen) | Pensioen,Informatie,Pensioenregeling