Nieuws

Datum: woensdag 20 augustus 2014

Werktijdverkorting mogelijk door Russische boycot

Nederlandse bedrijven die direct zijn getroffen door de Russische boycot van EU-goederen en daardoor minder werk hebben, kunnen werktijdverkorting voor hun medewerkers aanvragen.

Buitengewone omstandigheid

De boycot van Rusland is volgens het kabinet een buitengewone omstandigheid die niet tot het gewone ondernemersrisico kan worden gerekend. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt de bestaande regeling werktijdverkorting per direct open.

Groentetelers en transportbedrijven

Groentetelers en transportbedrijven zijn bijvoorbeeld ondernemers die te kampen hebben met verminderde bedrijvigheid als gevolg van de boycot en eventueel voor werktijdverkorting in aanmerking kunnen komen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te kunnen komen voor werktijdverkorting moeten bedrijven voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de werkvermindering tenminste 20 procent per week zijn en minimaal 2 en maximaal 24 weken duren. Wordt aan die voorwaarden voldaan dan kan een bedrijf voor de betreffende werknemers een WW-uitkering krijgen voor de niet-gewerkte uren, vanaf de datum waarop de aanvraag is ontvangen. Aanvragen kunnen worden ingediend bij het ministerie van SZW.

Ondersteuning getroffen ondernemers

De maatregel maakt onderdeel uit van een breder pakket om de getroffen ondernemers te ondersteunen en is afgelopen vrijdag door minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken naar de Tweede Kamer gezonden.

Bron: Accountant.nl

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Werktijdverkorting mogelijk door Russische boycot

(1375x gelezen) | werktijdverkorting,Russische boycot