Nieuws

Datum: woensdag 23 juli 2014

Verruimde termijnen overdrachtsbelasting geldig tot eind 2014

Het ministerie van Financiën laat weten dat nog tot en met 31 december 2014 gebruik kan worden gemaakt van twee tijdelijk verruimde termijnen in de overdrachtsbelasting.

Verruimde termijnen

Het gaat om de verruimde termijn van 36 maanden bij doorverkoop van een onroerende zaak en om de verruimde termijn van 24 maanden bij samenloop van heffing van omzetbelasting (btw) en overdrachtsbelasting.

Maatregelen genomen

De verruimde termijn van 36 maanden bij doorverkoop  geldt nog tot  1 januari 2015. Daarna geldt weer een termijn van 6 maanden. De verruimde termijn van 24 maanden bij samenloop van heffing van omzetbelasting (btw) en overdrachtsbelasting geldt ook nog tot 1 januari 2015. Beide maatregelen zijn genomen met het oog op de aanhoudend slechte situatie op de vastgoedmarkt.

 

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Verruimde termijnen overdrachtsbelasting geldig tot eind van dit jaar

(1119x gelezen) | btw,overdrachtsbelasting,termijn,verruimd